det senaste året och Klubbhus Fontana

För lite över 1 år sedan blev jag inskriven på dagenheten, var jag gick 2-3dagar i veckan ca halvt år. Först tog det hårt att jag som vårdare ska in, men det gick snabbt över pga väldigt bra personal. Här blev jag utredd och fick många "nya" diagnoser, mina problem bekräftades och validerades.

I detta skede kapade jag medvetet och omedvetet av kontakten med alla. Det blev helt enkelt för jobbigt att jobba med mig själv och samtidigt svara på (välmenta och även nyfikna) frågor.
 
Via dagenheten kom jag i kontakt med Klubbhus Fontana, kände direkt att jag vill fortsätta gå där. 
 
 
 
 
Att bli medlem i Fontana kräver eller kostar inget, det är inte heller någon vårdplats.
Man tränar helt enkelt på att komma ut hemifrån, vilket kan vara extremt svårt när man mår dåligt. Och sociala färdigheter, att inte bli ensam..
Det finns olika uppgifter att göra, allt från städning till bokföring till matlagning till.. ja listan kan lagas nästan hur lång som helst. Och man behöver inte jobba ensam, om man inte vill förstås.
 
 
 
Som medlem får man åka till och från Fontana med husets bil, riktigt skönt anser jag som lätt får ångestattacker i buss.
 
 
 
Mitt självförtroende börjar småningom bli bättre och jag vågar prata med okända människor. 
 
I dagens läge går jag några dagar i veckan i Fontana och deltar med lite varierande uppgifter. Håller fortfarande och tränar på mina gränser, vad klarar jag av och inte, men det är troligtvis ett livslångt lärande.
 
Har även hittat vänner i Fontana
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg