städ-rutiner i corona-tider

Jag har ju alltid varit en periodare i allting. Vissa perioder läser jag mera, vissa perioder lagar jag massvis med korsord, vissa perioder städar jag maniskt osv..
 
Länge har jag städat ordentligt en gång i veckan, vanligtvis torsdagar. Då har det varit att plocka alla saker på sina platser, torka de värsta ytorna, skura wc, dammsuga och tvätta golv.
 
Nu med corona-viruset är det lite annat. Det finns ju en massa begränsningar och rekommendationer. Följer väl inte alla, men nog en hel del.
Frågar man de här hemma har jag blivit manisk när det gäller vissa saker.
 
Har man varit utanför dörren, så tvättar man händerna ordentligt (minst 30sekunder) när man kommer in. Finns både handtvål och fairy att välja på. Efter det får man använda käsidesi om man vill.
 
 
Varje dag går jag runt och torkar alla dörrhandtag (även ytterdörren) och lampknappar med Sanytol. Ibland även vissa andra ytor man rör i när man kommer in.
 
 
Tidigare städade vi ju en gång i veckan, men nuförtiden blir det två gånger i veckan. Ganska som förut med att plocka på plats, torka viktiga ytor, dammsuga och tvätta golv. Använder mig av sen många år bakåt mycket av microfiber-produkter. Så ja, jag använder mig av microfiber-mopp. Och ett bra golvmedel man inte behöver hälla i halva flaskan av.
 
 
Varför använder jag microfiber funderar säkert nån? Mitt svar: det är enkelt och jag har alltid rena städredskap + det blir verkligen rent och hålls lite längre rent.
 
Efter användning slänger jag dem (trasor och golvmoppar) i tvättmaskin på 60-95grader, oftast i samma tvätt som handdukar. När de sedan torkat är de som nya igen. 
Har haft mina i flera år nu och borde småningom köpa nya. Man märker bra när deras livslängd börjar vara slut, då vill de inte riktigt suga in mera + tarran på golvmoppen orkar inte hålla så bra mer.. Med min användning betyder det ca 4år/trasa eller golvmopp.
 
Blev du att fundera på något? Våga fråga!
Tycker du att jag överdriver eller gör något fel? Säg gärna till.
 
Detta är ju mitt/vårt sätt och garanterat inte det enda rätta.
Visa fler inlägg