burnout och planering

Jag har ju länge varit den som gör listor, för att få något gjort + det är enligt mig lättare att se vad som är kvar om det finns konkret lista. Det att mina listor inte alltid följs och/eller att de lever, det är sen en annan sak.

Med denna burnout har jag insett vikten av att planera mina veckor. Lite varje dag är mitt mål, men jag straffar inte mig själv om jag av någon orsak inte klarar följa listan. (För halvt år sen hade jag tagit ut mig totalt, som straff för att jag inte följt min lista.) Där kan vi nog tacka burnouten, att jag verkligen inte orkar.. och har märkt att det är inte hela världen om jag inte orkar..
Att vila, utan dåligt samvete, är ett av mina nästa steg..



Vad behövs för att planera?
Egentligen inget annat än papper och penna. 

Men, för att göra det lite roligare.. kan du piffa upp det med färglada pennor + olika tejp och limbilder. Behöver absolut inte vara något dyrt, det du har hemma räcker oftast mer än väl.. Men ja, det finns olika företag som säljer massa fint i olika prisklasser.
Sen kan man välja att piffa upp i sin kalender och/eller skillt häfte. Vad man skriver in, beror ju helt på en själv. Vad man vill ha där så att säga..
Bra ideer finns lite varstans, bara att googla.. eller gå in på pinterest..

Hur ofta behöver man uppdatera?
Åter, det beror helt på dig själv.
Jag sitter oftast och skriver smått varje kväll, lite för att hålla koll på mig själv. Sen på söndagen gör jag ordentlig uppdatering + planerar nästa vecka.
Olika färger, tejp, limbilder har hjälpt mig massor..

Denna vecka gick dock inte som jag planerade, tvärtom. 
Ni som vet orsak, ni vet.. Vi håller det så tack!
Men då är det så och jag har accepterat att i mitt liv går det väldigt sällan som det borde..
Nu tänker jag på doktorns order: ta det lugnt, pyssla, ösa i mig mera kaffe och om jag orkar senare gå ut och gå..
Visa fler inlägg